Štampa

Upoznajte svjetske favorite sa najboljom vremenskom prognozom. U ovim zemljama temperature su prijatne, vlaga u vazduhu je optimalna, a sunčanih sati ima napretek:

Ekvador

EKVADOR - optimalne temperature

Ekvador je zemlja vječnog proljeća, jer prosječne dnevne temperature u ovoj južnoameričkoj zemlji iznose 24 stepena Celzijusa, a zbog blizine ekvatora, možete da uživate u lijepom  sunčanom vremenu.

Arizona

ARIZONA - najviše sunčanih sati

Američka savezna država Arizona je mjesto koje se ponosi velikim brojem sunčanih sati. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, gradić u Arizoni Juma je najsunčaniji grad na svijetu sa 4.000 sunčanih sati godišnje, odnosno 11 sati sunca dnevno!

Namibija

NAMIBIJA - najmanje kiše

U Namibiji u prosjeku pada najmanje kiše. U lučkom  gradu Svakopmundu, svake godine pada manje od dva i po centimetra kiše po metru kvadratnom, a dnevne temperature su oko 20 stepeni Celzijusa.

Japan

JAPAN - najviše snijega

Ako ste tip osobe koja želi da skija svaki dan, Japan je pravo odredište. Geografski položaj, blizina okeana i nadmorska visina čine ovu azijsku ostrvsku zemlju jednom od zemalja sa najviše snijega na svijetu.

Kongo

DR KONGO - najmanje vjetra

Demokratska Republika Kongo jedna je od meteorološki najmirnijih zemalja na svijetu jer ima najniži prosjek vjetrovitih dana.

Kanari

KANARSKA OSTRVA - najzvezdanije nebo

Kanarska ostrva uz obale zapadne Afrike imaju zapanjujuće zvezdano nebo. Ne čudi zato što vidikovac "Rok de los mućaćos" u Nacionalnom parku Taburijente ima mnoštvo teleskopa koji su savršeni za posmatranje nebeskih tijela.

Island

ISLAND - najčistiji vazduh 

Island ima mnogo šuma koje igraju ulogu prirodnih filtera vazduha, snažne zakone o zagađenju i malo stanovnika po kvadratnom metru. Ne čudi zato da se ponose  najčistijim vazduhom na svijetu. Tamo se stvarno može disati punim plućima!