Putovanja

Capri

KAPRI - malo ostrvo u Napuljskom zalivu, već decenijama važi za jednu od posjećenijih turističkih destinacija, odmaralište svjetskog džet-seta. Pucanjem priobalnog dijela Sorentinskog zaliva i njegovim potonućem u more, nastao je neobičan reljef, koji je u kombinaciji sa bogatom istorijom i luksuznim vilama, učinio da ovo ostrvo postane omiljena kosmopolitska destinacija.

Na njegovoj obali, na vrhu njegovih stijena, u nevjerovatnoj prirodi, često su boravili evropski umjetnici i u tišini, samo uz šum mora i cvrkut ptica, stvarali svoja djela. I danas se na Kapriju mogu sresti brojni umjetnici, koji sa šeširom na glavi, olovkom iza uveta i sveskom u ruci, traže svoj kutak. Razlika je samo u tome što su im se danas pridružili turisti iz svih krajeva svijeta.

Kapri je udaljen 5 km od Napulja i 3 km od Sorenta. Do ostrva se može doći trajektom ili brodom, a sam pogled na Kapri sa mora, jedinstven je doživljaj. Većina turista i obilazi ostrvo brodom, jer se do brojnih očaravajućih uvala može doći isključivo vodenim putem.

Kapri je bio čuven po svojoj ljepoti još od rimskih vremena. Centralni trg ostrva zadržao je seosku arhitekturu, a u novije vrijeme okružen je skupim buticima. Upravo taj sjaj prošlog i glamur modernog vremena, čine ovo ostrvo posebnim.

 

Posebna atrakcija Kaprija, simbol ostrva, je Plava pećina (Blue Grotto), gdje se kroz otvor u tvrdoj stijeni probija svjetlost, koja se reflektuje u prozirnoj plavoj vodi, stvarajući nevjerovatne boje.

KONTAKT

  • Cetinjska 16, Podgorica (Preko puta Delta City-a)
  • Mob: +382 69 157 144
  • Tel: +382 20 290 565
  • Fax: +382 20 290 566
  • info@travelhouse.me
  • www.travelhouse.me
  • ž.r. 510-65302-74

NEWSLETTER PRIJAVA

Želiš da dobijaš ponude na e-mail adresu?