Putovanja

TouristJedan od najboljih i svakako najpoznatijih hotela na svijetu, dio istorije hotelijerstva, je hotel DANIELI - "Panteon glamura", najotmenije mjesto u romantičnoj Veneciji. Njegova raskoš predstavlja legendu o ljepoti luksuza,a njegovi gosti bili su kraljevi, carevi, Balzak, Vagner, Dikens, Žorž Sand, Greta Garbo..., a legendarni francuski šansonjer Šarl Aznavur na terasi hotela Danieli, spjevao je pjesmo "O kako je lijepa Venecija". Počasni doživotni gosti hotela su Madona, Rodžer Mur, Šer i mnogi drugi.

Spoljni izgled hotela uklapa se u klasičnu venecijansku arhitekturu, ne naslućujući magiju enterijera, a hol hotela Danieli dio je istorije hotelijerstva i jedno od naraskošnijih hotelskih predsoblja na svijetu. Hotel je smješten na samoj rivi Schiavoni u zgradi koja je podignuta 1400-e godine i dugo je bila palata porodice Dandolo, a sam hotel sagrađen je 1840-e godine.

Film THE TOURIST, jedan je od najgledanijih trilera poslednjih godina, a dio scenografije skoro čitavog filma su čudesni venecijanski ambijenti. Ključne scene filma snimane su u hotelu Danieli, koji se u filmu pominje pod svojim pravim imenom. Zanimljivo je da je u svim scenam u filmu, hotel prikazan vjerodostojno, osim u kadrovima u kojima se prikazuje pogled sa terase. U tim kadrovima prikazano je da sobe hotela gledaju na čuvenu crkvu Santa Maria della Salute, tj. da se crkva nalazi naspram hotela, a u stvarnosti crkva je udaljena od hotela oko dva kilometra. Glavni glumci u filmu Turista, Angelina Jolie i Johnny Depp, tokom snimanja filma bili su gosti hotela.

KONTAKT

  • Cetinjska 16, Podgorica (Preko puta Delta City-a)
  • Mob: +382 69 157 144
  • Tel: +382 20 290 565
  • Fax: +382 20 290 566
  • info@travelhouse.me
  • www.travelhouse.me
  • ž.r. 510-65302-74

NEWSLETTER PRIJAVA

Želiš da dobijaš ponude na e-mail adresu?