Putovanja

GardalandGardaland, jedan od najomiljenijih zabavnih parkova u Evropi, kako za djecu, tako i za odrasle, smješten je u gradiću Castelnuovo del Garda, nedaleko od najvećeg i prelijepog italijanskog jezera, Lago di Garda, u sjevernoj Italiji. 

 

Park je otvoren 1984. godine, danas broji blizu 3 miliona posjetilaca godišnje iz čitavog svijeta, i treći je po veličini tematski park u Evropi. Ono što ga čini toliko interesantnim za starije i mlađe posjetioce su brojne atrakcije, povezane tematskim cjelinama: Ramses: il risveglio (Svijet drevnog Egipta), I Corsari (Svijet gusarskih avantura)Rio Bravo (Divlji Zapad)Jungle Rapids (Brzaci džungle)Fuga da Atlantide (Bjekstvo sa Atlantide).

Posjetilac može odabrati ono što mu odgovara iz široke lepeze raznovrsnih zabavnih sadržaja. Neko će se relaksirati uz ležerne vožnje panoramskim vozovima koje pružaju prelijep pogled na čitav zabavni park i okolinu, dok će neko drugi, u potrazi za "adrenalinskim iskustvima", odabrati ludu vožnju nekim od 6 rolerkostera: (Blue Tornado, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Orto Bruco, Mammut, Raptor). Djeca, ali i roditelji, mogu uživati u Čašicama koje se okreću, vozu Gardaland ExpressČarobnom drvetu, Viteškim turnirima, brojnim i bajkovitim predstavama i paradama, i u još mnogo, mnogo toga.

Osim adrenalinske vožnje Raptorom, trenutno najvećim hitom u Gardalandu, koji prolazi i ispod zemlje, dostiže visinu od 33 metra i maksimalnu brzinu od 90 km/h, ovdje ćemo pomenuti:

Blue Tornado, trajanje vožnje 1.42 min, brzina oko 80 km/h, dužina šina 765 metara. Tijelo se izlaže izuzetnoj inerciji i djelovanju gravitacionih sila. Ovješenog je tipa, tj. pokretni dio se nalazi iznad glave i osoba praktično visi u sjedištu tokom vožnje.

Colorado Boat, se smatra idealnom vodenom vožnjom za porodice ili parove. Ova avantura predviđa kanu za 4 osobe.

Sequoia Adventure, jedan od sporijih rolerkostera, tipičan po tome što u jednom trenutku ljudsko tijelo visi "naglavačke".

Magic Mountain, klasičan "voz smrti" koji dostiže brzinu od 70 km/h, visok preko 50 m i nudi 2 minuta vožnje.

Fuga da Atlantide, vodena atrakcija koja nudi 2 velika spuštanja od 16 i 19 metara.

Space Vertigo, vožnja se odvija na visini od četrdeset metara i sa vrha je omogućen divan pogled na čitav grad i jezero Garda.

Osim čarobnog svijeta Gardalanda, u neposrednoj blizini moguće je posjetiti Sea Life (Morski Svijet, takođe zabavni park) i Movieland - Carnival Studios (neobičan tematsko - vodeni park koji se sastoji od dva zabavna parka i dva

KONTAKT

  • Cetinjska 16, Podgorica (Preko puta Delta City-a)
  • Mob: +382 69 157 144
  • Tel: +382 20 290 565
  • Fax: +382 20 290 566
  • info@travelhouse.me
  • www.travelhouse.me
  • ž.r. 510-65302-74

NEWSLETTER PRIJAVA

Želiš da dobijaš ponude na e-mail adresu?