Calabria - ljeto

Capo Vaticano - Tropea - Scilla - Pizzo

Polazak: 21/6/2024

Povratak: 27/6/2024

Autobus + brod

Hotel Groticelle 3*

PROGRAM PUTOVANJA

Na samom dnu italijanske čizme leži Kalabrija, fascinantna, idilična i romantična pokrajina moćnih, zadivljujućih plaža, bogate starogrčke istorije, čudesne vegetacije i gradova koji će vas očarati svojom slikovitošću i ljepotom. A na njenom najljepšem dijelu, na obali Tirenskog mora, Capo Vaticano - Pizzo - Tropea… “obala Bogova”! Otkrijte da je život pod ovim parčetom neba nestvarno lijep! 

21.06. PODGORICA - DRAČ Polazak ispred Delta City-a u 14:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase preko graničnog prelaza Božaj, Skadra do Drača. Po dolasku, obavljane carinskih formalnosti, ukrcaj na ferryboat. Isplovljavanje u 22:00h. Noćna plovidba.

22.06. BARI - CAPO VATICANO  Uplovljavanje u Bari u 08:00h. Nastavak putovanja preko Cosenze do Capo Vaticana, poznatog ljetovališta na Costa degli Dei (obala Bogova). Smještaj u hotelu Grotticelle 3* u poslijepodnevnim časovima.  Slobodno vrijeme za odmor, kupanje. Noćenje.

23.06. CAPO VATICANO - PIZZO  Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Grotticelle. U kasnim poslijepodnevnim časovima organizovan odlazak do gradića Pizzo, poznatog ribarskog mjesta na Costa degli Dei, sa uskim ulicama i malim trgovima, na kojima turisti uživaju u čuvenom specijalitetu ovog kraja, sladoledu "tartuffo di Pizzo". Šetnja do Piazza della Republica na kome se nalazi Monumento a Umberto I. Slobodno vrijeme za šetnju, večeru. Povratak u hotel. Noćenje. 

24.06. TROPEA Doručak. Organizovan cjelodnevni fakultativni izlet Tropea. Očekuje vas grad na stijeni - čudesna Tropea, sa plažom ispod litice u kojoj je uklesano utvrđenje, i plavetnilom koje na dalekom horizontu spaja nijanse mora i neba. Slobodno vrijeme za kupanje. U kasnim poslijepodnevnim časovima obilazak istorijskog centra: Piazza Ercole, Corso Vittorio Emanuelle, Chiesa di San Michele... Šetnja do vidikovca sa koga se pruža pogled na Santa Maria del' Isola - benediktinski manastir iz 6. vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

25.06. SCILLA  Doručak. Organizovan cjelodnevni fakultativni izlet Scilla. Putovanje na jug Kalabrije, do primorskog seoca Scilla na tirenskoj obali. Mjesto nosi naziv po morskoj nemani iz grčke mitologije, a predanje kaže da je baš na ovom mjestu, u njenoj utrobi završilo šest članova Odisejeve posade. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju do zamka Ruffo, sa kojeg se pruža veličanstven panoramski pogled. Povratak u hotel u  večernjim časovima. Noćenje.

26.06. CAPO VATICANO - BARI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Barija. Po dolasku, slobodno vrijeme za šetnju, obilazak Basilica San Nicola u kojoj se već devet vjekova čuvaju mošti Svetog Nikole. Ukrcavanje na ferryboat za Drač. Isplovljavanje u 22:00h. Noćna plovidba.

27.06. DRAČ - PODGORICA Uplovljavanje u Drač u 08:00h. Nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak ispred Delta city-a u podnevnim časovima.

CIJENA ARANŽMANA 410€

CIJENA OBUHVATA / NE OBUHVATA

Prevoz autobusom visoke turističke klase
Prevoz feribotom na relaciji Drač - Bari - Drač (2 noćenja u 1/2 i 1/3 kabinama po izboru)
četiri noćenja sa doručkom u hotelu Grotticelle 3* u Capo Vaticanu
Usluge vodiča tokom cijelog putovanja
Drumarine, takse, organizacione troškove
Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje - 10€
Fakultativne izlete: Tropea (25€); Pizzo - Scilla (30€)
Lokalne boravišne takse

Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Travel House

VAŽNA NAPOMENA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU. Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša.

LOKACIJA HOTELA

Prosječna ocjena hotela Grotticelle 3* na sajtu booking.com je 7,8!

Travel House turistička agencija

069 157 144